Kontakt
Dakdekkersbedrijf J.P. Frik
Damsterweg 28
9977 RH Kloosterburen
Homepage:www.dakdekkersbedrijffrik.nl
Telefoon:+31 (0)615 69 40 08
Fax:

Dakisolatie

Of het nu een bedrijfspand of je woning is, het kan geen kwaad om na te gaan hoe je dak is geïsoleerd of – bij nieuwbouw – geïsoleerd gaat worden. Zeker een schuin dak heeft een groot oppervlak en als opstijgende warmte eenvoudig via het dak kan weglekken kost het veel extra energie om dat te compenseren. Een goede dakisolatie kan dan ook veel energiebesparing opleveren en draagt bij aan een verminderde CO2 uitstoot. Ook als je dak al geïsoleerd is, kan een kritische blik geen kwaad. Want isolatie die al weer enige tijd geleden werd aangebracht is nu eigenlijk al weer achterhaald. In de jaren 70 en 80 werd vaak een laag isolatiemateriaal van hooguit 5 cm aangebracht. In de jaren 90 is dat al 10 centimeter geworden, terwijl tegenwoordig vaak zo’n 13 cm nodig is om aan de eisen te voldoen. Wat er nodig is aan isolatie hangt af van de gewenste isolatiewaarde.

Isoleren van een schuin dak

Bij een nieuw of bestaand schuin dak kan er op verschillende plaatsen isolatie worden aangebracht, zowel aan de buitenkant van het dak als aan de binnenzijde. Aan de buitenkant kunnen bij een bestaand dak de pannen worden verwijderd, de isolatie worden aangebracht en de pannen weer geplaatst. Maar ook aan de binnenkant kan worden geïsoleerd. Met isolatiemateriaal dat aan de binnenkant van de schuine dakdelen wordt aangebracht of door de vloer van de zolderruimte goed te isoleren. Dat laatste is alleen een optie als de zolderruimte zelf niet actief wordt gebruikt.

Isoleren met SuperFoil SF19

SF19 SuperFoil is een meerlaagse reflecterende isolatiefolie. Deze isolatiefolie is uitermate geschikt voor zowel nieuwbouw, verbouw als renovatie. Vanwege de dampdichte eigenschappen en de fijne maat van bewapening is deze folie op ieder dak toepasbaar. De folie is, zoals de naam al zegt, opgebouwd uit 19 lagen van hoogwaardig isolatiemateriaal.

Lees meer over isoleren met SuperFoil SF19.